Αχ βρε Πέσκια, τι γεμιστές ντομάτες είναι αυτές;

Αχ βρε Πέσκια, τι γεμιστές ντομάτες είναι αυτές;

Το αρχοντικό λαδερό του καλοκαιριού ζητά μελωμένη, ζουμερή γέμιση και μια δόση από φρέσκα μυρωδικά τόσο μεγάλη ώστε να πρασινίσει το μείγμα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας μας δείχνει βήμα βήμα ντομάτες γεμιστές, με κουκουνάρια, σταφίδες και μυρωδικά:

Διαδικασία

Πρώτη δουλειά είναι να ετοιμάσω τις ντομάτες για τη γέμιση. Κόβω οριζοντίως ένα καπάκι (από την πλευρά που έχει το κοτσάνι) και με ένα κουταλάκι αφαιρώ και πετάω τα σπόρια. Κρατάω στην άκρη τα καπάκια. Έπειτα, πάλι με το κουταλάκι, αφαιρώ την ψίχα, αφήνοντας ένα κέλυφος περίπου 1 εκ. Ψιλοκόβω την ψίχα (δεν τη λιώνω στο μούλτι) και την αφήνω σε ένα μπολ, γιατί θα χρειαστεί στη γέμιση.

Αλατίζω εσωτερικά τις ντομάτες και τις αφήνω στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση. Δεν τις αναποδογυρίζω, είναι σημαντικό αυτό! Τις αλατίζω γενναιόδωρα, να βγάλουν τα υγρά τους, τα οποία θα τις κρατήσουν ζουμερές στο ψήσιμο και θα τις νοστιμίσουν. Δεν θέλω να τις στεγνώσω. Τις βάζω μετά στη σειρά στο μεγάλο ταψί του φούρνου, να χωράνε ίσα ίσα. Αν χρειαστεί, βγάζω 1-2 ντομάτες.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή