Θέα Θάλασσα: Μια ψαροταβέρνα που κάνει τη διαφορά στην Πειραϊκή 

Θέα Θάλασσα: Μια ψαροταβέρνα που κάνει τη διαφορά στην Πειραϊκή 

Ιδιαίτεροι ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι με το βλέμμα στον Σαρωνικό, την Σαλαμίνα και την Αίγινα – χορταίνει το μάτι σου θάλασσα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη φορά στα τραπέζια του Θέα Θάλασσα, κάθισα πριν από δέκα χρόνια. Έκτοτε ξαναπήγα αρκετές φορές σ’ αυτή την περιποιημένη ψαροταβέρνα με το ξύλινο ντεκ και τα καραβάκια στους τοίχους, που φλέρταρε που και που με πιο μοντέρνες θαλασσινές ιδέες, αγαπούσε όμως και τα απλά, τα ατόφια − πάντα πρόσεχε τα υλικά της, το τηγάνι και τη σχάρα της. Το 2018 μετακόμισε από το Μικρολίμανο στην Πειραϊκή, συνεχίζοντας σε έναν επίσης λιτό, «αφιλτράριστο» χώρο, χωρίς ιδιαίτερα διακοσμητικά, αν εξαιρέσεις έναν ναύτη του Τσαρούχη, που βλέπεις μπροστά σου με το που μπαίνεις, κι ένα ψάρι στον τοίχο παραμέσα και μερικά μπλε-λευκά στοιχεία εδώ κι εκεί. Στη θέα έδινε τον πρώτο λόγο τότε, στη θέα τον δίνει και τώρα. Από τη βεράντα του βλέπει τον Σαρωνικό, τη Σαλαμίνα, την Ψυττάλια και την Αίγινα να αχνοφαίνεται απέναντι.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή