Τα άλλα τυλιχτά: Τα σουβλάκια μας φέτος έχουν ψάρι, μπρίσκετ ή vindaloo

Τα άλλα τυλιχτά: Τα σουβλάκια μας φέτος έχουν ψάρι, μπρίσκετ ή vindaloo

Το σουβλάκι είναι λατρεία όμως υπάρχουν και άλλα, διαφορετικά τυλιχτά που αξίζει να δοκιμάσετε

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εθνικό μας street food έχει κάνει το τυλιχτό επιστήμη. Ένα πλήρες γεύμα, βολικά και έντεχνα κλεισμένο μέσα στην πίτα, με τα υλικά του – κρέας, λαχανικά, καρυκεύματα- σε τέλεια αναλογία. Με παρόμοιο τρόπο όμως και άλλες παραδόσεις τυλίγουν μέσα σε μια ψωμένια «πίτα» ένα σωρό νοστιμιές, αφαιρώντας πιάτα και μαχαιροπίρουνα από την εξίσωση. Και έπειτα είναι και οι φρέσκες προτάσεις: τα τυλιχτά νέας γενιάς που εμπνέονται από τα παλιά και λατρεμένα δημιουργώντας λαχταριστά υβρίδια που τρώγονται στο χέρι χωρίς κόπο. Ακολουθούν μερικά απ’ όσα μας αρέσουν στην Αθήνα.

Με ψάρι στο Πλάι

Τι σερβίρει ένα σύγχρονο, μοδάτο «καφενείο»; Μαζί με τα ποτά (απλά «ροής» ή «σπέσιαλ») και τα κρασιά φυσικής οινοποίησης στο Πλάι θα τσιμπήσετε τα λιτά αλλά προσεγμένα σνακ που επιμελείται η Μαρίνα Φαρασοπούλου. Μιλάμε για τοστ με σπιτικό πατατόψωμο και τυρί, πιατάκια με φρούτο και τυρί και άλλα παρόμοια. Από τις σπεσιαλιτέ της είναι και το ψάρι, καψαλισμένο με το φλόγιστρο και τυλιγμένο σε χειροποίητη, αφράτη πίτα παρέα με μαγιονέζα και φινόκιο.

Ζαν Μωρεάς 15, Κουκάκι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή