Στο Σεράνο στην Τήνο τηγανίζουν λουκουμάδες στο γκάζι από το 1965

Στο Σεράνο στην Τήνο τηγανίζουν λουκουμάδες στο γκάζι από το 1965

Στο παλιό λιμάνι της Χώρας της Τήνου, το Σεράνο σερβίρει καλοτηγανισμένους λουκουμάδες με τρύπα στη μέση, φτιαγμένους αποκλειστικά με το χέρι.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σεράνο ήταν κάποτε μπαρ-ζαχαροπλαστείο, ενώ από το 1965, ή ίσως και παλαιότερα, έγινε σιγά σιγά γνωστό για τους λουκουμάδες του. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 το μαγαζί πέρασε στα χέρια της οικογένειας Σουράνη, και τότε οι λουκουμάδες άρχισαν να κάνουν θραύση στους εκατοντάδες προσκυνητές που περνούσαν κάθε χρόνο από μπροστά του, για να ανάψουν ένα κεράκι στην Παναγιά. «Τα πρώτα χρόνια είχαμε “πλατεία” όλον τον πεζόδρομο. Βγάζαμε εδώ απ’ έξω 150 καρέκλες», μου διηγείται η κυρία Τερέζα, μια εκ των ιδιοκτητών. «Το Σεράνο ήταν μαγαζί πολυτελείας, το πρώτο που έβαλε ταμειακή μηχανή στην Τήνο, το ‘74, μια μικρή, σαν μπαουλάκι. Τώρα πια σερβίρουν και άλλα μαγαζιά λουκουμάδες, εμείς όμως τους κάνουμε όπως παλιά, με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς μηχάνημα, ούτε καν κουτάλι, με το χέρι». 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή