Σκιάθος: 7 νόστιμα στέκια από τον insider Γιώργο Πίττα

Σκιάθος: 7 νόστιμα στέκια από τον insider Γιώργο Πίττα

Ο δημοσιογράφος γαστρονομίας Γιώργος Πίττας, που γνωρίζει τη Σκιάθο σαν την παλάμη του, μας προτείνει 7 ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί και beach bars που ξεχώρισε

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό τους «δημοσιογράφους» της γαστρονομίας ελπίζω να είμαι από τους πρώτους, ίσως και ο πρώτος που πάτησε το πόδι του στο νησί και απόλαυσε τα ψαράκια του, καθότι το 1967, δεκατριάχρονος, έτρωγα μπαρμπουνάκια στην ταβέρνα του Αργύρη, στην παρθένα τότε αμμουδιά των Κουκουναριών. Από τότε η Σκιάθος -όπως και πολλά άλλα νησιά- τουριστικοποιήθηκε και έχασε την επαφή με τη γαστρονομική παράδοσή της και αρκέστηκε στην παρασκευή των τουριστικών στερεότυπων φαγητών ή προσφάτως στην υιοθέτηση διεθνών προτάσεων.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια στη Σκιάθο δημιουργήθηκαν και σταθήκαν -από τη στήριξη της πελατείας τους κυρίως, και λιγότερο από την διαφημιστική τους προβολή- γαστρονομικά στέκια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μακριά από τη σεβιτσομανία, την ταρταρομανία και την καρπατσομανία που έχουν κατακλύσει εφέτος τον τόπο, παραθέτω με βάση τα γούστα μου ό,τι πιο ιδιαίτερο, εκλεκτό και έντιμο υπάρχει στο νησί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλα του ιδίου σχετικά επιπέδου μαγαζιά εστίασης που μπορούν να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς επισκέπτες του νησιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή