Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει: 15 εστιατόρια και ταβέρνες που ξεχωρίσαμε

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει: 15 εστιατόρια και ταβέρνες που ξεχωρίσαμε

Κοσμοπολίτικη, ευλογημένη με εκλεκτά προϊόντα και προικισμένη με φυσική ομορφιά, η Χαλκιδική μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια γαστρονομικά παζλ της χώρας.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία δεκαετία η Χαλκιδική, από την Κασσάνδρα μέχρι την προ του Άθω περιοχή, έχει σημειώσει άλματα στη γαστρονομία, αναβαθμίζοντας σημαντικά το τουριστικό της προφίλ.

Αν και παραμένει πολύ τουριστική, οπότε σε αρκετά μέρη σερβίρονται ακόμη προκάτ πατάτες και κατεψυγμένα καλαμαράκια σε ροδέλες, τα σημεία όπου θα βρει ο επισκέπτης ενδιαφέροντα μενού και ποιοτικές νοστιμιές έχουν πολλαπλασιαστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλει αποφασιστικά, αφενός η δημιουργία σύγχρονων τουριστικών μονάδων που μπορούν να υποστηρίξουν εστιατόρια υψηλού επιπέδου, αφετέρου το άνοιγμα νέων μαγαζιών τα οποία προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα, το αμάλγαμα της εστίασης αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό: fine dinning δίπλα στη θάλασσα, ψαροφαγία με ντόπια ψάρια και θαλασσινά, παραδοσιακές ταβέρνες με premium κοπές κρεάτων, beach bars με καλά κοκτέιλ και νόστιμο φαγητό, διεθνή εστιατόρια με ευρωπαϊκές ή λατινοαμερικάνικες καταβολές και μαγειριά με την ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της. Σε αυτά να προστεθεί και η αξιοπρόσεκτη άνοδος του χαλκιδικιώτικου αμπελώνα, ο οποίος πλέον διεκδικεί επάξια θέσεις στις λίστες των κρασιών.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή