Καρμπονάρα: Μάθε την ιστορία της και πού θα βρεις την πιο νόστιμη στη Ρώμη

Καρμπονάρα: Μάθε την ιστορία της και πού θα βρεις την πιο νόστιμη στη Ρώμη

Από πού κρατάει η σκούφια της καρμπονάρας και ποιο εστιατόριο σερβίρει μία από τις καλύτερες εκδοχές σε όλη τη Ρώμη, άρα και στον κόσμο;

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ρωμαϊκή κουζίνα είναι πολύ πληθωρική. Ένα από τα υλικά που συναντάς σε πολλές συνταγές είναι το γκουαντσιάλε, ένα λιπαρό αλλαντικό που πρωταγωνιστεί και στην καρμπονάρα», μας έλεγε η Δωροθέα καθώς κατευθυνόμαστε στο Molto, το εστιατόριο του καλού της φίλου, Λορέντζο Μπασέτι, στη Viale Parioli, βόρεια από το κέντρο της Ρώμης. Το μενού, που βασίζεται μεν στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα αλλά κινείται και πιο δημιουργικά, το επιμελείται ο σεφ Πάολο Καστρινιάνο.

Mαζί με την ομάδα του ετοιμάζουν επίσης τα ψωμιά και όλα τα ζυμαρικά που σερβίρονται εδώ. Το Molto είναι διάσημο για το girarrosto του, όπου ψήνουν Burgundy black κοτόπουλο και άλλα κρεατικά στη σούβλα, όπως επίσης και για την εξαιρετικά μεγάλη και ψαγμένη λίστα με κρασιά. Εμείς όμως εδώ ήρθαμε πρωτίστως για την καρμπονάρα του, που είναι μία από τις πιο συναρπαστικές εκδοχές του πιάτου που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή