Για να ετοιμάσουμε το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, πρώτα βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με 2 φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε και βάζουμε το σκεύος σε σιγανή φωτιά και το σιγοψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
Το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά, αλλά ελέγχουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο