Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από το Άγιο Όρος

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από το Άγιο Όρος

Ο μοναχός Επιφάνιος έδινε ιδιαίτερη γεύση στο κλασικό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι με τον συνδυασμό των μπαχαρικών και φυσικά με το χταποδόζουμο

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να ετοιμάσουμε το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, πρώτα βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με 2 φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε και βάζουμε το σκεύος σε σιγανή φωτιά και το σιγοψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.

Το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά, αλλά ελέγχουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή