10 ουζερί της Λέσβου που πρέπει να πας

10 ουζερί της Λέσβου που πρέπει να πας

Η Βαρβάρη Γκιγκιλίνη, μια ντόπια καλοφαγού δημοσιογράφος, μας ξεναγεί σε δέκα ουζερί της Λέσβου για σπαρταριστούς μεζέδες και μυρωδάτα ούζα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λέσβο, όταν θέλεις να συναντήσεις κάποιον, του λες «πότε θα βρεθούμε για ουζάκι»; Αυτές οι πέντε λέξεις εμπεριέχουν τη μοναδικότητα της συνάντησης, αλλά και την ανάταση όλων των αισθήσεων. Στόχος πάντα η επικοινωνία και η συνύπαρξη γύρω από ένα τραπέζι, όπου θα αναπτυχθούν κουβέντες, θα γίνουν οι σχέσεις πιο ανθρώπινες και η ζωή πιο νόστιμη.

Εμείς οι Λέσβιοι, στην πατρίδα του ούζου, έχουμε εμπεδώσει τον κανόνα της σωστής κατανάλωσής του, ώστε να σου προκαλέσει ευφορία και να σε κάνει να τα δεις όλα πιο ανάλαφρα. Δεκάδες ουζερί, ταβέρνες, εστιατόρια, μπαλκόνια, αυλές και ξενοδοχεία γεμίζουν τα καλοκαίρια από τις μυρωδιές των κλασικών -και όχι μόνο- συνοδευτικών του ούζου.

Κάτω από πέργκολες με πυκνή σκιά, με τη συνοδεία των τζιτζικιών, δίπλα στο κύμα της θάλασσας ή σε πολύβουες πλατείες, η ιεροτελεστία του ούζου είναι μαγική. Ο καθένας μας, μεγαλωμένος μέσα σε αυτή την παράδοση, έχει αναπτύξει απαιτητικό ουρανίσκο και γαστριμαργικές γνώσεις που δύσκολα θα συναντήσεις αλλού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή