Τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη τα τρώνε και τα πιο άφαγα πιτσιρίκια

Τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη τα τρώνε και τα πιο άφαγα πιτσιρίκια

Αυτά τα κεφτεδάκια ήταν best-seller στο Uberness, το cult εστιατόριο του Καλλίδη στη Λαχαναγορά. Ο σεφ μας χάρισε τη συνταγή για να τα φτιάξουμε σπίτι μας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσθήκη-έκπληξη είναι ο κιμάς από χοιρινό λαιμό. Είναι νόστιμος και δίνει την απαραίτητη λιπαρότητα στους κεφτέδες, καθώς το μείγμα τους δεν περιέχει άλλη λιπαρή ουσία.

Το μυστικό όμως της συνταγής είναι ο δυόσμος σε γενναίες ποσότητες: φρέσκος, για τη δροσερή αίσθηση, και ξερός, άφθονος, τριμμένος σε πούδρα, να ενσωματωθεί σε όλο το μείγμα.

Διαδικασία

  1. Για τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα πολύ καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Σκεπάζουμε και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτάνοντας περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  3. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τους τηγανίζουμε σε δόσεις (χωρίς να τους αλευρώσουμε) στο καυτό λάδι, για 4-5 λεπτά, ρολάροντάς τους μέσα στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή