Δύο μικρά καλτ μεζεδοπωλεία κρυμμένα σε δύο στοές της Ομόνοιας

Δύο μικρά καλτ μεζεδοπωλεία κρυμμένα σε δύο στοές της Ομόνοιας

Χωμένα μέσα σε δυό κοντινές μεταξύ τους στοές της Σωκράτους, δύο καλτ μαγαζιά προσφέρουν μεζέδες και ατμόσφαιρα διαφορετικών καιρών.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεζεδοπωλείο, ουζερί, καφενές ή μαγειρείο; Όλα μαζί και τίποτα ακριβώς απ’ όλα αυτά. Η ταμπέλα γράφει καφέ-ουζερί «Η Θέμις» και μέσα στη μικρή στοά με τους ανεμιστήρες στην οροφή, που όλο και κάτι κάνουν για να σπάσει η ζέστη, μαζεύονται για να φάνε και να πιουν μάστορες και εργάτες της Ομόνοιας. Κάθονται αντικριστά πράγμα που σημαίνει όχι μόνο πως τα τραπέζια είναι παραταγμένα δεξιά και αριστερά στη στοά αλλά και ότι οι καρέκλες σε καθένα απ’ αυτά δεν «κοιτάνε» μεταξύ τους. Είναι γυρισμένες προς τους απέναντι -μια ιδιότυπη πρωινό-μεσημεριανή συνέλευση λίγο κάτω απ΄την πλατεία. Ο μέσος όρος ηλικίας γέρνει ξεκάθαρα προς τα -ήντα όμως το σκηνικό είναι ζωηρό: κουβεντούλα, πειράγματα, γέλια, χειρονομίες, θέατρο, απ’ όλα. Μπίρα κρύα, όχι παγωμένη, μωσαϊκό στο πάτωμα και τηλεόραση που παίζει στο βάθος.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή