Διακοπές στις Κυκλάδες; Αυτά είναι τα τοπικά προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσετε

Διακοπές στις Κυκλάδες; Αυτά είναι τα τοπικά προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσετε

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Μύκονο, τη Σύρο, την Πάρο, την Αμοργό, τη Νάξο ή τη Σίφνο, θυμηθείτε να αναζητήσετε αυτά τα προϊόντα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μύκονος: Ξέρει από λουκάνικα, ξέρει και από κοπανιστές

Φημίζεται για τα αρωματικά χωριάτικα λουκάνικα με το μυρωδάτο θρούμπι. Ψωνίστε μια αρμαθιά και βάλτε μερικά στην κατάψυξη. Στα κρεοπωλεία Μαδούπας και Μενάγιας θα βρείτε και έξοχες μυκονιάτικες λούζες. Από τα δύο τυροκομιά του νησιού θα ψωνίσετε ξινότυρα και τυροβολιές. Το τυροκομείο Μυκόνου κάνει επίσης κοπανιστή και φανταστικό γιαούρτι αφρό, ενώ το Mykonos Farmers κάνει από τις ωραιότερες κυκλαδίτικες κοπανιστές με ανάμεικτο πρόβειο και αγελαδινό γάλα. Να αγοράσετε και κρίθινες μόστρες, τα ντόπια παξιμάδια που οι Μυκονιάτες κάνουν την περίφημη σαλάτα με ντομάτα και κοπανιστή, από το Νταβελάκι, τον φούρνο κοντά στο αεροδρόμιο. Από το τοπικό ζυθοποιείο Mikonu στην Αργύραινα θα εφοδιαστείτε με κάποιες από τις πιο περίτεχνες και νόστιμες μπίρες της χώρας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις limited edition barrel aged σε magnum φιάλες και τη Fragos’ko μια δροσιστική pale ale με φραγκόσυκα από το νησί. Αν θέλετε να πάρετε μαζί σας μια «σοβαρή» μελόπιτα, θα την προπαραγγείλετε από τη μαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη που είναι μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου. 

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή