Ψάρι είναι η απάντηση στην ερώτηση «τι τρώμε σήμερα;» – 33 συνταγές

Ψάρι είναι η απάντηση στην ερώτηση «τι τρώμε σήμερα;» – 33 συνταγές

Ένα ωραίο μπουρδέτο κατσαρόλας, μπαρμπούνια στον φούρνο ψημένα πάνω σε πέστο μαϊντανού ή ψάρι αχνιστό με βλίτα; Όταν θέλουμε κάτι νόστιμο, γρήγορο και ελαφρύ, το ψάρι είναι η λύση.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα, γίνονται με χίλιους τρόπους και είναι ιδανικά για ελαφριά γεύματα και περιόδους που χρειαζόμαστε μια μικρή αποτοξίνωση από το κόκκινο κρέας αλλά και για όταν θέλουμε να κάνουμε μια ολιγοθερμιδική διατροφή. Γιατί τα ψάρια, αν και περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας όπως το κόκκινο κρέας, έχουν λιγότερο λίπος. Το ποσοστό λίπους τους κυμαίνεται από 0 έως 5% στα άπαχα ψάρια, όπως πέρκα, γλώσσα, μπακαλιάρος, χριστόψαρο και έως 20% στα λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σκουμπρί, κέφαλος, παλαμίδα, ξιφίας.

Είναι πλούσια πηγή ω3 λιπαρών οξέων, κυρίως ο γαύρος, η σαρδέλα, η γόπα, η κουτσομούρα, ο σολομός και η μαρίδα και πλούσια σε βιταμίνη Ε, ιώδιο και βιταμίνη D. Eπίσης, τα μικρά ψάρια τα οποία μπορούν να καταναλωθούν με το κόκαλο (π.χ. γαύρος, σαρδέλα, μαρίδα) αποτελούν ιδιαίτερα καλή πηγή ασβεστίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή