Πεπόνι: Όλα τα είδη και 7 δροσιστικές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές

Πεπόνι: Όλα τα είδη και 7 δροσιστικές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές

Παρότι τα 11 (!) είδη πεπονιού που βρίσκουμε στην αγορά είναι πεντανόστιμα σκέτα, μπορούν να αξιοποιηθούν και σε λαχταριστές, δροσιστικές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι πεπόνια βρίσκουμε στην αγορά

Μπανάνα ή Galia

Το προτιμούν περισσότερο απ’ όλα οι Έλληνες καταναλωτές. Έχει μέτριο ή μεγαλούτσικο μέγεθος, με ανάγλυφο δικτύωμα στη φλούδα. Η σάρκα είναι μαλακή, ανοιχτή έως σκούρα κίτρινη. Η παραγωγή ξεκινά πρώιμα από την Κρήτη, συνεχίζεται στην Αργολίδα, στην Ηλεία και στην Αχαΐα και ολοκληρώνεται στη βόρεια Θεσσαλία.

Πού το βρίσκουμε: Σε όλες τις λαϊκές αγορές, στα μανάβικα και στα σούπερ μάρκετ.

Αργίτικο ή τύπου Άργους

Παμπάλαιη τοπική ποικιλία της Αργολίδας, που τώρα καλλιεργείται και αλλού (π.χ. Ηλεία και Αχαΐα). Μακρουλό, με μυτερές άκρες, μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους. Σάρκα σκουροκίτρινη-πορτοκαλί και φλούδα βαθυκίτρινη, με ασύμμετρες βαθιές πτυχώσεις και μαύρες πιτσιλιές.

Πού το βρίσκουμε: Σε όλες τις λαϊκές αγορές, στα μανάβικα και στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή