Ευλογημένη εποχή το καλοκαίρι. Eίναι η ώρα των διακοπών, κάνει ζέστη, κάνουμε μπανάκια στη θάλασσα και τρώμε καρπούζι, αυτήν τη γλυκιά, παγωμένη και κόκκινη ηδονή!
Για να το κάνουμε αυτό όμως πρέπει πρώτα να βρούμε το κατάλληλο καρπούζι. Σας προτείνουμε την μόνη ασφαλή μέθοδο, κατά 80% τουλάχιστον. Για να επιλέξετε λοιπόν, το κατάλληλο καρπούζι πρέπει να παρατηρήσετε το σημείο που το καρπούζι ακουμπάει στο χώμα και είναι ασπριδερό. Όταν εκείνο το σημείο έχει κίτρινες ανταύγειες, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο, γλυκό και έτοιμο για φάγωμα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr