Τι κρασί θα πιούμε με τα πιο διάσημα τηγανητά πιάτα του καλοκαιριού;

Τι κρασί θα πιούμε με τα πιο διάσημα τηγανητά πιάτα του καλοκαιριού;

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς τηγανητούς μεζέδες δεν νοείται. Κι επειδή το ταίριασμά τους με κρασί είναι σπαζοκεφαλιά, σας δίνουμε δέκα προτάσεις που ταιριάζουν γάντι.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς τηγανητούς μεζέδες δεν νοείται. Κι επειδή το ταίριασμά τους με κρασί είναι σπαζοκεφαλιά, σας δίνουμε δέκα προτάσεις που ταιριάζουν γάντι.

Τηγανητά καλαμαράκια με Ασύρτικο Σαντορίνης

Δαχτυλίδια από τραγανά καλαμαράκια μαζί με τα καψαλισμένα πλοκάμια τους προσγειώνονται στο τραπέζι και στο ποτήρι μας λαμπυρίζει ένα δροσιστικό, τραγανό ποτήρι από τις Γηγενείς Ζύμες του σαντορινιού Οινοποιείου Γαβαλά. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο ταίρι. Τη θέλει την οξύτητα του Ασύρτικου το τηγάνι. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον μίνεραλ χαρακτήρα του κρασιού, εξισορροπούνται τέλεια η λιπαρότητα και η αλμύρα του πιάτου.

Για τα κολοκυθάκια ανοίγουμε ένα Sauvignon Blanc

Τα κολοκυθάκια είναι από τα λαχανικά που ο περισσότερος κόσμος τα έχει συνδυάσει αποκλειστικά με το τηγάνι. Λεπτοκομμένα, σε ροδέλες, φέτες ή μπα- στουνάκια, είναι τα πιο εθιστικά «τσιπς» του καλοκαιριού. Τραγανά, λιπαρά, με έντονη βοτανική και φυτική αίσθηση, θα ταιριάξουν δίπλα στο Sauvignon Blanc Epops από το Κτήμα Χατζηγεωργίου από την Καβάλα, ένα κρασί έντονα αρωματικό, με υψηλή οξύτητα και βοτανικά στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή