Στο Parostia στην Πάρο για σαλατούρι και γούνα αλλιώς

Στο Parostia στην Πάρο για σαλατούρι και γούνα αλλιώς

Ελλάδα και Μεσόγειος συναντιούνται στα ενδιαφέροντα πιάτα του Γιάννη Κιόρογλου, που παίζει και με κάποιες χαρακτηριστικές γεύσεις του κυκλαδίτικου νησιού

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει πλούσιο γευστικό μωσαϊκό η Πάρος. Ταβερνάκια δίπλα σε αλμυρίκια και παλιούς καφενέδες, εστιατόρια-κλασικές αξίες και άλλα νέας κοπής, που ανανεώνουν το γευστικό σκηνικό της. Σ’ αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκει το Parostia, το εστιατόριο του άνετου και καλαίσθητου ξενοδοχείου Cosme, που διανύει το πρώτο του καλοκαίρι στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, σε απόσταση αναπνοής από τη Νάουσα. Με τις κομψές καλαμωτές, την πέτρα, τους χτιστούς καναπέδες, προσαρμοσμένο στα μέτρα του κυκλαδίτικου νησιού, εμπνευσμένο από την αισθητική του, όπως και το ξενοδοχείο, άλλωστε, έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και για το μεσημέρι, που ο ήλιος κάνει τις λευκές κυβικές επιφάνειες να αστράφτουν, και για το βράδυ, που χαζεύεις θάλασσα απέναντι στα πιο σκούρα της.

Ο ταλαντούχος Γιάννης Κιόρογλου, ο οποίος υπογράφει το μενού, εδώ και χρόνια κάνει διαδρομές μεταξύ Κυανής Ακτής και Παρισιού κι όχι μόνο, κρατώντας τα μαγειρικά ηνία εστιατορίων όπως το κοσμοπολίτικο La Guérite, που όλο και επεκτείνεται και το La Petite Maison και στις Κάννες, το Shellona στο Σεν Τροπέ και στην Καραϊβική, αλλά και το Αnne και το Victoria στη Γαλλική πρωτεύουσα. Ο σεφ που κουζίνα του την περιγράφει ως «Medite-grecian», στο Parostia παίζει με παραδοσιακά προϊόντα, παίρνει ιδέες από συνταγές του νησιού και τις ενσωματώνει στο μαγειρικό του στιλ. 

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή