Μουσακάς με φουρνιστά λαχανικά και σπιτική μπεσαμέλ

Μουσακάς με φουρνιστά λαχανικά και σπιτική μπεσαμέλ

Μουσακάς με καπνιστή μελιτζάνα και αρσενικό Νάξου. Μια τέλεια καλοκαιρινή συνταγή!

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Κομμάτια: 15

  • 1.500 γρ. μελιτζάνες Λαγκαδά, σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 3 μεγάλες ντομάτες, σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 600 γρ. κιμάς αρνίσιος ή ανάμεικτος με μοσχαρίσια ελιά
  • 3 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή