Fika, για σπιτικά κρουασάν και καφέ, δυο βήματα απ΄την Ακρόπολη

Fika, για σπιτικά κρουασάν και καφέ, δυο βήματα απ΄την Ακρόπολη

Δοκιμάσαμε γλυκά και αλμυρά κρουασάν, σάντουιτς με γιαπωνέζικο milk bread και specialty καφέ στο Fika, το νέο micro-bakery στα σύνορα Νέου Κόσμου και Ακρόπολης

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης ξεκίνησε η Ιφιγένεια Ζάχου, αλλά πολύ γρήγορα αποφάσισε ότι προτιμάει πολύ περισσότερο να ασχολείται με ζυμάρια και βούτυρα. Τώρα, στον δικό της χώρο, ένα φωτεινό και φιλόξενο micro-bakery, λίγα βήματα από το μουσείο της Ακρόπολης, ξεφουρνίζει κάθε πρωί τα κρουασάν και τα γλυκά που φτιάχνει στο ανοιχτό εργαστήριό της. Το Fika βρίσκεται πλάι στη Συγγρού, στα σύνορα του ανερχόμενου γαστρονομικά Νέου Κόσμου και της Ακρόπολης, δηλαδή σ’ ένα καλό σημείο για στάση και ανεφοδιασμό πριν την πρωινή βόλτα στο κέντρο. Η παραγωγή ξεκινάει από νωρίς και μέχρι τις οκτώ η βιτρίνα έχει γεμίσει με λιχουδιές: από κρουασάν βουτύρου μέχρι danish με κόκκινα φρούτα, λευκή σοκολάτα και σπιτική κρέμα αμυγδάλου ή croque-madame σε φύλλο κρουασάν με μπεσαμέλ, ζαμπόν, αυγό και παρμεζάνα.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή