Μαριτότσι (maritozzi): H συνταγή για το θρυλικό γλυκό της Ρώμης

Μαριτότσι (maritozzi): H συνταγή για το θρυλικό γλυκό της Ρώμης

Τα μαριτότσι είναι το πιο τυπικό γλύκισμα της Ρώμης. Πρόκειται για «σάντουιτς» από μαλακά κι αφράτα ημίγλυκα ψωμάκια τύπου μπριός, γεμισμένα με άγλυκη σαντιγί

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μαριτότσι είναι το πιο τυπικό γλύκισμα της Ρώμης. Πρόκειται για «σάντουιτς» από μαλακά κι αφράτα ημίγλυκα ψωμάκια τύπου μπριός, γεμισμένα με άγλυκη σαντιγί.

Τα ψωμάκια είναι συνήθως μακρόστενα και κάποιες φορές περιέχουν σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας κι όταν ξεφουρνιστούν και κρυώσουν, αλείφονται με ένα σιρόπι που τα κάνει γυαλιστερά και ταυτόχρονα βοηθά στο να κολλήσει η ζάχαρη άχνη με την οποία συνήθως τα πασπαλίζουν.

Σερβίρονται σε κάθε καφέ και ζαχαροπλαστείο στην ιταλική πρωτεύουσα. Λέγεται πως έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ρώμη, όπου ζυμώνονταν με αλεύρι, αυγά, μέλι, φλούδες εσπεριδοειδών, σταφίδες και κουκουνάρια, και τα έδινε στις μέλλουσες νύφες ο αρραβωνιαστικός τους, ιταλιστί «maritozzo».

Μπορεί να ακούγονται απλοϊκά ως ιδέα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται απλώς για ένα ψωμί με σαντιγί, αλλά στην πραγματικότητα είναι εθιστικά.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή