Πετιμέζι από σπίτι: Όλα τα μυστικά και bonus 13 συνταγές

Πετιμέζι από σπίτι: Όλα τα μυστικά και bonus 13 συνταγές

Τώρα που το σταφύλι είναι στα καλύτερα του και ο τρύγος ξεκίνησε, βρίσκουμε μούστο, φτιάχνουμε το δικό μας πετιμέζι και το χρησιμοποιούμε σε 13 λαχταριστές συνταγές

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πετιμέζι μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και απλά μόνοι μας στο σπίτι. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μούστος. Βέβαια, προσέξτε. Για να γίνει καλό το πετιμέζι πρέπει να έχει υψηλούς βαθμούς μπωμέ (baume) ο μούστος. Το 12 είναι το ελάχιστο. Γενικά, όσο πιο υψηλός ο βαθμός τόσο το καλύτερο. Μην ακούτε τις φήμες ότι είναι μπελάς και ότι οι γιαγιάδες το έβραζαν σε καζάνι από το πρωί ως το βράδυ κ.λπ., κ.λπ. Εκείνες έφτιαχναν μεγάλη ποσότητα για να αντικαθιστούν τη ζάχαρη όλο τον χρόνο, καλύπτοντας τις ανάγκες πολυμελών οικογενειών. Πολλές έβαζαν και στον καφέ τους ακόμα πετιμέζι.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή