Το πετιμέζι μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και απλά μόνοι μας στο σπίτι. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μούστος. Βέβαια, προσέξτε. Για να γίνει καλό το πετιμέζι πρέπει να έχει υψηλούς βαθμούς μπωμέ (baume) ο μούστος. Το 12 είναι το ελάχιστο. Γενικά, όσο πιο υψηλός ο βαθμός τόσο το καλύτερο. Μην ακούτε τις φήμες ότι είναι μπελάς και ότι οι γιαγιάδες το έβραζαν σε καζάνι από το πρωί ως το βράδυ κ.λπ., κ.λπ. Εκείνες έφτιαχναν μεγάλη ποσότητα για να αντικαθιστούν τη ζάχαρη όλο τον χρόνο, καλύπτοντας τις ανάγκες πολυμελών οικογενειών. Πολλές έβαζαν και στον καφέ τους ακόμα πετιμέζι.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο