Back to School: 26 γρήγορες και εύκολες συνταγές πριν χτυπήσει το κουδούνι

Back to School: 26 γρήγορες και εύκολες συνταγές πριν χτυπήσει το κουδούνι

Με το πρώτο κουδούνι τα ταπεράκια βγαίνουν ξανά από το ντουλάπι για να κλείσουν μέσα τους το πιο νόστιμο και υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά. Ή μήπως και για εμάς;

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμάσαμε γλυκά και αλμυρά σνακ για τα πρωινά, αλλά και για τις ώρες που χρειαζόμαστε ενέργεια, λαχταριστά και ταυτόχρονα υγιεινά. Χορταστικά σάντουιτς, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα «ζαμπόν – τυρί» και μπορούν να αντικαταστήσουν ένα γεύμα. Ευφάνταστα σαλατογεύματα, που συνδυάζουν λαχανικά με πρωτεΐνες και συμπεριλαμβάνουν όσπρια, αλλά και ζυμαρικά. Μαγειρεμένα φαγητά, ιδανικά για να μπουν σε μπολ, προσεκτικά επιμελημένα από τους σεφ του «Γαστρονόμου», ώστε να τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, να αντέχουν στις μεταφορές, να μην έχουν έντονες μυρωδιές και να ακολουθούν τους κανόνες του τρώγειν εκτός σπιτιού. Αν και δυνητικά μπορούμε να μεταφέρουμε στο σχολείο και στο γραφείο την πλειονότητα των φαγητών που μαγειρεύουμε στο σπίτι, υπάρχουν κανόνες και συμβουλές ώστε να απολαμβάνουμε στο έπακρο τα γεύματά μας χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας και να δυσκολεύουμε τον εαυτό μας:

  1. Αποφεύγουμε υλικά με έντονη μυρωδιά, όσο νόστιμα κι αν είναι, όπως σκόρδο, λάχανο, ωμό κρεμμύδι, έντονα μπαχαρικά, «βαριά» τυριά κ.ά. Για τον λόγο αυτόν οι σεφ του «Γαστρονόμου» έχουν ελαχιστοποιήσει, ακόμα και εξαλείψει τα παραπάνω από τις συνταγές τους και με μαγειρικές τεχνικές έχουν διατηρήσει όλη τη νοστιμιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή