Η Λόντζα της Γειτονιάς: «Γιαγιαδίστικο fast food» νέας γενιάς στα Εξάρχεια

Η Λόντζα της Γειτονιάς: «Γιαγιαδίστικο fast food» νέας γενιάς στα Εξάρχεια

Νέας γενιάς ταχυφαγείο, η Λόντζα της Γειτονιάς ταΐζει τα Εξάρχεια με ποιοτικό φαγητό σαν της γιαγιάς μας -από πατάτες με αυγά μέχρι σούπες και χυλοπίτες με τυρί

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε φαγητά, απλά μαγειρεμένα, φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά από διάφορα σημεία της Ελλάδας, μια πίτα με χειροποίητο φύλλο συν ένα, ή το πολύ δύο, πιάτα ημέρας. Γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο φαγητό σε ένα περιποιημένο, εξωστρεφές ταχυφαγείο νέας γενιάς. Η γυναικοκρατούμενη κουζίνα της Λόντζας που εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στα Εξάρχεια ταΐζει τη γειτονιά με «γιαγιαδίστικο fast food» και κερνάει σοκολατάκι από τη φοντανιέρα.

Το γρήγορο φαγητό που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας στο δεκάλεπτο με ό,τι υλικά τους βρίσκονταν στο ντουλάπι έχει εμπνεύσει εδώ τη λογική του μενού. Μέσα από εμαγιέ σκεύη θα φας χυλοπίτες με τυρί και καλό βούτυρο, φρεσκοκομμένες πατάτες με τριμμένη φέτα και αυγά μάτια, έναν ζεστό, δυναμωτικό ζωμό και, ανάλογα τη μέρα, όσπρια, μπατζίνα, μικρόψαρα στον φούρνο κ.ο.κ. Το μαγαζί που λειτουργεί με self-service είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να προωθεί την κοινωνικοποίηση, με μεγάλους ξύλινους πάγκους και ένα ακόμα παγκάκι που «κοιτάει» προς τα έξω στον δρόμο, για όσους περιμένουν.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή