Η συνταγή για κέικ σοκολάτας με καρύδια και γλάσο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτας με καρύδια και γλάσο

Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πλούσιο σοκολατένιο κέικ με καρύδια και πυκνό, αρωματικό γλάσο; Κανείς!

30" χρόνος ανάγνωσης
  • 50′ προετοιμασία
  • 1 ώρα ψήσιμο
  • Σύνολο: 1 ώρα και 50′

Υλικά

Μερίδες: 10-12

  • 250 γρ. (2 κούπες, όχι ξέχειλες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + επιπλέον για τη φόρμα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κυβάκια + επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. κουβερτούρα extra bitter (με 65-72% κακάο), τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 330 ml (1 + 2/3 κούπας) φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη καστανή ανοιχτή
  • 40 γρ. (1/3 κούπας) κακάο, κοσκινισμένο
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. καρύδια, κοπανισμένα σε χοντρά κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο