Το κοκκινιστό του Χριστόφορου Πέσκια θέλει το χρόνο του για να γίνει όπως πρέπει

Το κοκκινιστό του Χριστόφορου Πέσκια θέλει το χρόνο του για να γίνει όπως πρέπει

Σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι κοκκινιστό με ώριμες ζουμερές ντομάτες, με ωμό λάδι στο σερβίρισμα και έξοχα αρώματα. Τι μας έφτιαξε πάλι ο Χριστόφορος…

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε μοσχάρι κοκκινιστό.

Η παράδοση είναι ζωντανή και εξελίσσεαι. Έτσι πρέπει. Οι παλιές, πατροπαράδοτες συνταγές δέχονται νέες επιδράσεις, αλλά διατηρούν την αυθεντικότητά τους, γιατί είναι διαχρονικές και σοφές. Το κοκκινιστό ή ένα αυγολέμονο είναι μοναδικές γαστρονομικές συλλήψεις και αξίζει να τις γνωρίζουμε σωστά.

Για να φτιάξουμε το μοσχάρι κοκκινιστό, ξεκινάμε σκουπίζοντας το κρέας καλά με χαρτί, να είναι τελείως στεγνό. Έτσι θα ροδίσει καλύτερα, κάτι που θα ανεβάσει τη νοστιμιά του κοκκινιστού.

Έπειτα το αλατίζουμε. Διαλέγουμε μια φαρδιά και βαριά, στιβαρή κατσαρόλα. Το μαγείρεμα του κοκκινιστού δεν είναι βιαστική δουλειά, θέλει την ώρα του και την υπομονή του για να γίνει το φαγητό σωστά. Η βαριά κατσαρόλα συγκρατεί τη θερμότητα, τη διαχέει ομοιόμορφα και σιγομαγειρεύει καλύτερα το κρέας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή