Πεσκέσι: Το εστιατόριο που μαγειρεύει τα ξεχασμένα φαγητά της Κρήτης

Πεσκέσι: Το εστιατόριο που μαγειρεύει τα ξεχασμένα φαγητά της Κρήτης

Στο Πεσκέσι στο Ηράκλειο Κρήτης μαγειρεύουν με ιδιοπαραγόμενα προϊόντα και παλιές μεθόδους και στο μενού τους αναβιώνουν τις χαμένες γεύσεις της Κρήτης.

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα κουρούπια, όσα είχαν απομείνει στον τελευταίο μάστορα που τα έφτιαχνε, αγόρασε πρόσφατα ο Παναγιώτης Μαγγανάς, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Πεσκέσι» στην πόλη του Ηρακλείου. Σε αυτά θα ψηθεί κατσικίσιο κότσι με ποικιλία εποχικών χόρτων. Η μαγειρική στο κουρούπι, ένα πήλινο σκεύος που σιγοψήνει και συμπυκνώνει τη νοστιμιά του φαγητού, είναι μόνο μία από τις τεχνικές που αναβιώνουν στο «Πεσκέσι».

Από το 2014 που άνοιξε τις πόρτες του ως εστιατόριο κρητικής κουζίνας, έχει σημαία του όχι μόνο τη διαφύλαξη παλιών μεθόδων μαγειρέματος, αλλά και την ανάδειξη της γαστρονομίας ως πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή