Στραγάλια, το πρωτεϊνούχο σνακ και πώς να το απολαύσετε

Στραγάλια, το πρωτεϊνούχο σνακ και πώς να το απολαύσετε

Λίγες σχετικά θερμίδες σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς και πολλά ωφέλιμα στοιχεία καθιστούν το ψημένο ρεβίθι εναλλακτικό και υγιεινό σνακ

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περίπου 110 θερμίδες ανά 30 γρ. (μία χούφτα), τα στραγάλια κατέχουν επάξια μία από τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία των ελαφρών και υγιεινών σνακ – αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φουντούκια δίνουν 180 θερμίδες για την ίδια ποσότητα.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για όσπρια, αφού τα στραγάλια είναι η ψημένη καρδιά των ρεβιθιών. Δεν γίνονται, βέβαια, όλες οι ποικιλίες ρεβιθιών στραγάλια. Στη χώρα μας, τα γνωστότερα είναι τα αφράτα της Κομοτηνής – δυστυχώς, όμως, η παραγωγή τους έχει εγκαταλειφθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή