Γιορτινό παστίτσιο από τα Σπάτα: Ένα φαγητό που σέρβιραν σε γάμους

Γιορτινό παστίτσιο από τα Σπάτα: Ένα φαγητό που σέρβιραν σε γάμους

Μία σπαταναίικη εκδοχή του παστίτσιου, το οποίο σέρβιραν ως πρώτο πιάτο σε γάμους και αρραβώνες, πριν ακολουθήσει το κύριο πιάτο, η κοκκινιστή προβατίνα

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα σπαταναίικα τραπέζια έφτιαχναν αυτό το μπελαλίδικο φαγητό εξόχως μερακλίδικο, με πραγματικά άφθονη μπεσαμέλ, συχνά με πρόβειο γάλα από κοντινά σαρακατσάνικα κονάκια, αλλά και πολλά αυγά και τυρί, που μοιράζονταν σε όλες τις στρώσεις των υλικών.

Βρείτε το πιο μεγάλο και βαθύ ταψί της κουζίνας σας και, αν τύχει να πέσει στα χέρια σας ένα παχύ, ωραίο πρόβειο γάλα, θα φτιάξετε ένα παστίτσιο αλησμόνητο. Η κυρία Κουλοχέρη, που μας έδωσε αυτή τη συνταγή μας δίνει αναλυτικά όλα τα βήματα για να το κάνουμε κι εμείς όπως πρέπει.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT