Για να φτιάξουμε καριόκες με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, τη βανίλια υποβρύχιο με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το τεμαχισμένο γλυκό πορτοκάλι και ανακατεύουμε να σκορπίσει παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και του δίνουμε σχήμα μακρόστενο σαν σαλάμι, στη διάμετρο που επιθυμούμε τις καριόκες μας.
Το τυλίγουμε με το χαρτί και το παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο