Συνταγές: Χειμωνιάτικη panzanella

Συνταγές: Χειμωνιάτικη panzanella

Η ψωμένια ιταλική σαλάτα panzanella έχει πολλές παραλλαγές, σ’ αυτή την χειμωνιάτικη βερσιόν όμως, με κουνουπίδι, αντζούγιες, σταφίδες και κάππαρη είναι το κάτι άλλο.

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6

 1 κουνουπίδι, σε πολύ μικρά μπουκετάκια
 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
 6 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα
 40 γρ. μαύρες σταφίδες
 5 μικρά ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
 250 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, σε κύβους 3 εκ.
 20 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 10 ml ξίδι από λευκό κρασί
 30-40 ml χυμός λεμονιού
 100 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή