Jerár: Το καλύτερο μπιστρό της Αθήνας βρίσκεται στη Δάφνη

Jerár: Το καλύτερο μπιστρό της Αθήνας βρίσκεται στη Δάφνη

Μπιστρουδένια, χειμωνιάτικη κουζίνα στο Jerár. Ο Άγγελος Ρέντουλας δοκίμασε την κουζίνα του σεφ και συνιδιοκτήτη του μαγαζιού, Χάρη Νικολούζου και καταγράφει την εμπειρία του.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άκουσον, άκουσον! Ανοίγουν μαγαζιά και εκτός κέντρου! Εκτός Παγκρατίου, Κουκακίου, Κεραμεικού και των άλλων καυτών, πλην εξόχως κορεσμένων και χιπστεροζαλισμένων, περιοχών της πόλης. Αυτό το Jerár, ας πούμε, πού πήγαν και το άνοιξαν οι αθεόφοβοι, ξέρετε; Δίπλα σε μια συνοικιακή ψητουδερί που καρυκεύει τον περιρρέοντα αέρα με λιμπιστικά αρώματα οφτού κρέατος, απέναντι από μια παιδική χαρά που βουίζει ασταμάτητα έως αργά το βράδυ, σε ένα κάτι σαν πλατειάκι, ανάμεσα σε «κανονικές», γεμάτες ζωτικούς χυμούς γειτονιές, σε ένα απίθανο πουθενά της Δάφνης. Ναι, στη Δάφνη. Πού είναι η Δάφνη; Εκεί που είναι η γειτονιά του σεφ και συνιδιοκτήτη του μαγαζιού, Χάρη Νικολούζου, δυο βήματα απόσταση, λέει, το μαγαζί από το σπίτι του. Όπερ σημαίνει χαρούμενος και πιο ξεκούραστος σεφ από τα πέρα δώθε στο άγχος της πόλης. Ένας συνειδητοποιημένος σεφ. Και, μεταξύ μας, ολίγον τι μουρλός, για να μην ποντάρει στα σιγουράκια. Αμήν λέγω υμίν.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή