Τα τέλεια scrambled eggs και 8 διαφορετικοί τρόποι να τα φτιάξουμε

Τα τέλεια scrambled eggs και 8 διαφορετικοί τρόποι να τα φτιάξουμε

Scrambled eggs με αέρινες ζουμερές δίπλες, ψιχουλιαστά, με έξτρα κρόκους, με κορν φλάουρ, με ξινόκρεμα, με γάλα ή με κρέμα γάλακτος, όπως κι αν μας αρέσουν, μαθαίνουμε να τα φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα υλικά

Για μια καλή μερίδα υπολογίζουμε: 3 αυγά, 30-40 γρ. βούτυρο (ανάλογα με τη συνταγή) και συνήθως κάποιο γαλακτοκομικό επιπλέον: γάλα, κρέμα γάλακτος ή ξινόκρεμα. Αλάτι, με σύνεση, γιατί καλό είναι να γευόμαστε την απαλή και γλυκιά γεύση των αυγών scrambled, και πιπέρι (κάποιοι προτιμούν το μοσχομύριστο λευκό, αλλά μπορούμε να πειραματιστούμε με διάφορα πιπέρια).

Το σκεύος

Κατάλληλο γι’ αυτή την ποσότητα είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22-24 εκ. για να μην απλώσουν πολύ τα αυγά και ψηθούν απότομα αντί να μείνουν ζουμερά. Για 2-3 μερίδες, χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο τηγάνι.

Το μυστικό της προετοιμασίας

Το σημαντικότερο μυστικό για τέλεια αυγά scrambled είναι το πολύ καλό χτύπημα των αυγών. Τα χτυπάμε με το σύρμα ή αυγοδάρτη (όχι με πιρούνι) ή, αν έχουμε χρόνο και διάθεση, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός ή με το ραβδομπλέντερ. Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα όσο πιο πολύ αέρα μπορούμε, για να γίνει αφράτο. Χτυπάμε, λοιπόν, καλά μέχρι τα αυγά να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα αρκετά ανοιχτόχρωμη. Θα δούμε ότι αρχικά τα αυγά ενώνονται και αφρίζουν και, όσο περνούν τα δευτερόλεπτα, δημιουργείται μια κρέμα βελούδινη, φουσκωτή, που σιγά σιγά αποκτά ανοιχτό χρώμα. Τα αυγά είναι έτοιμα για το τηγάνι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή