Γίδα βραστή με σαμπάνια; Ναι! Στο Il Capitano, ένα κουτούκι-οστερία!

Γίδα βραστή με σαμπάνια; Ναι! Στο Il Capitano, ένα κουτούκι-οστερία!

Κουτούκι ή osteria; Και τα δυο μαζί! Το Il Capitano, η νέα άφιξη στο Κουκάκι, φέρνει στο ίδιο τραπέζι γίδα βραστή και αματριτσιάνα, τσίπουρο και αμάρο, σε μια ελληνοϊταλική συμμαχία δίχως τέλος.

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βενετσιάνικες σπεσιαλιτέ και πανηγυριώτικο κρέας στο ίδιο τραπέζι. Και πελτές μυκονιάτικος με λίγο λάδι και φρυγανισμένα ψωμάκια -το πιο απλό και το πιο επικό απ’ όλα. Αγκαλιές, αφρώδη κρασιά και ούζα, τσίπουρα, μίνι spritz και amaro. Το soundtrack ετερόκλητο. Στην αρχή θα σου φανεί αλλοπρόσαλλο, μετά από λίγη ώρα μπορεί να νομίζεις ότι βρέθηκες σε σπιτική μάζωξη και ακούς τα μπλεγμένα γούστα της παρέας. Πίσω από το Il Capitano, ένα «κουτούκι-οστερία», όπως το περιγράφει ο ίδιος, βρίσκεται ο Αρτέμης Παπαδόπουλος, όμως μπροστά -στο όνομα, στην ταμπέλα, στα ποτήρια, στην έμπνευση- βρίσκεται νοητά ο πατέρας του ο Τάκης, ο σπουδαίος φούρναρης που αγαπούσε όλη η Αθήνα. Εδώ ήταν το στέκι του.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή