Μπακλαβάς με 40 φύλλα και αμύγδαλα

Μπακλαβάς με 40 φύλλα και αμύγδαλα

Όλη η γέμιση μπαίνει στα κάτω 20 φύλλα, που εντέχνως μπαίνουν στο ταψί σε πεντάδες με τη γέμιση ανάμεσά τους. Τα υπόλοιπα 20 φύλλα μπαίνουν σκέτα πάνω στη γέμιση

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 35 x 45 εκ.

  •  40 φύλλα κρούστας για γλυκό ή Βηρυτού (θα χρειαστούμε περίπου 3 πακέτα)
  •  500 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο αλλά όχι καυτό
  •  175 γρ. αμύγδαλα ωμά, με το φλούδι
  •  175 γρ. ψίχα από κελυφωτό φυστίκι, ωμή
  •  1 κουτ. γλυκού κανένα σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

Για το σιρόπι

  •  600 ml νερό
  •  400 γρ. ζάχαρη
  •  1 ξυλάκι κανέλα
  •  φλούδα από 1 λεμόνι

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή