Πού τρώμε μετά το θέατρο;

Εκεί που καταστρώνουμε τα σχέδια για τις παραστάσεις που θα δούμε, ας σκεφτούμε πού θα φάμε μετά, πού μένει η κουζίνα ανοιχτή ως τα μεσάνυχτα και πού θα τα π(ι)ούμε με την παρέα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαρ και εστιατόρια που μένουν μέχρι αργά και είναι ιδανικά για ένα ποτό και φαγητό μετά την παράσταση. Γιατί ωραία, πας, βλέπεις την παράσταση. Μετά δεν θες να τη σχολιάσεις και να την επεξεργαστείς με την παρέα; Σίγουρα θες. Οπότε ιδού οι προτάσεις της ομάδας του «γ», σε κάθε περιοχή, εγγυημένα νόστιμες.

Έξω στις πρασινάδες με την καλοκαιρία, έξω στις πρασινάδες και με τα κρύα. Ο κήπος στο Λοκάλι είναι παντός καιρού, οπότε μόλις βγείτε από κάποιο από τα θέατρα της οδού Σαρρή, άνετα μπορείτε να πιάσετε θέση είτε στην πέργκολα, το σκεπαστό του κομμάτι, που έχει και το τζάκι της, είτε στα υπόλοιπα εξωτερικά τραπέζια που ζεσταίνονται με σόμπες. Η κουζίνα είναι ανοιχτή μέχρι τις 12, αν θέλετε βάζετε στη μέση κάποια πιάτα που μοιράζονται πιο εύκολα, όπως  μοσχάρι καρπάτσιο, ψητό χαλούμι με τσάτνεϊ εσπεριδοειδών ή κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες – όποιος πεινάει παραπάνω «χτυπάει» και μια καρμπονάρα, που τη στρέφουν προς το ελληνικότερο με ένα ντόπιο αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Στον χώρο μέσα, που πρόσφατα άλλαξε λίγο κι έγινε πιο μπαρίστικος, θα πιείτε το ποτό σας, συνοδεύοντάς το με flatbreads, μπέργκερ κι εκείνες τις κλασικές πια τηγανητές μπάμιες, που έκαναν άμα τη εμφανίσει τους γκραν σουξέ. Ιδέες για μετα-θεατρικό κοκτέιλ; Negroni με δύο διαφορετικά βερμούτ και Campari αρωματισμένο με φύλλα συκιάς, που το σερβίρουν με μαστιχωτό μπανανοστάφιδο (αποξηραμένη βιολογική μπανάνα από την Κρήτη). Και Gina Colada, που συνδυάζει δυο τζιν με λίγο ρούμι agricole με λάδι καρύδας, χυμό φρέσκου ανανά και λίγο Falernum, που εμπνέεται από την Pina Colada. Είναι αρωματική, αλλά πιο «ποτένια». Α.Σ.

Σαρρή 44, Ψυρρή, Τ/690-610.3005

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή