Η ψημένη κολοκύθα της συνταγής είναι ένα θαυμάσιο κοντιμέντο, που μπορούμε να φτιάξουμε ανά πάσα ώρα και να το διατηρήσουμε σε βάζο. Είναι ιδανικό άλειμμα (σαν μαρμελάδα), αλλά μπορεί να μπει και σε γεμίσεις για ρολά κρέατος, πουλερικά κ.λπ. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο την καυτή κολοκύθα, την πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και, αν θέλουμε, με λίγη καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε (η ζάχαρη θα λιώσει, αλλά δεν θα καραμελώσει) και φυλάσσουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια. Όσο για το ψωμί, μπορούμε να το φτιάξουμε όχι μονάχα με κολοκύθα, αλλά και με συνδυασμό από κολοκύθα και μήλα ή μόνο με μήλα. Θα τα ψήσουμε και αυτά, αλλά για ελαφρώς λιγότερο διάστημα, και αντί να τα λαδώσουμε, θα σκορπίσουμε πάνω τους μικρά κομματάκια από καλό αγελαδινό βούτυρο. Επίσης θα τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα, μοσχοκάρυδο και, αν θέλουμε, ελάχιστο γαρίφαλο σε σκόνη.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο