Είσαι vegan; Δες πού θα βρεις τα καλύτερα vegan χριστουγεννιάτικα γλυκά

Είσαι vegan; Δες πού θα βρεις τα καλύτερα vegan χριστουγεννιάτικα γλυκά

Από πλούσιες πουτίγκες μέχρι αφράτες βασιλόπιτες έχουν ετοιμάσε οι pastry chefs της πόλης αποδεικνύοντας ότι η vegan διατροφή μπορεί να έχει μπόλικες γλυκές απολαύσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από πλούσιες πουτίγκες μέχρι αφράτες βασιλόπιτες, χριστουγεννιάτικα τσουρέκια με κάστανο και εντυπωσιακές τούρτες έχουν ετοιμάσει για τις φετινές γιορτές οι pastry chefs της πόλης αποδεικνύοντας ότι οι vegan διατροφή μπορεί να έχει μπόλικες γλυκές απολαύσεις.

Από το πρώτο εξ’ ολοκλήρου vegan bakery της πόλης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γιορτινές λιχουδιές. Στο Holy Llama (Νίκης 23, Σύνταγμα, Τ/210-33.18.913 & Γρηγορίου Κυδωνιών 8, Υμηττός, T/210-76.26.078 μόνο για take away) ο ζαχαροπλάστης Άλεξ Παβλόβ έχει επιμεληθεί μια σειρά από γλυκά με άρωμα χριστουγέννων, χωρίς ζωικά παράγωγα. Ανάμεσά τους: το τσουρέκι με κρέμα κάστανο που βουτιέται ολόκληρο σε σοκολάτα αμυγδάλου Valrhona, τα gingerbread cookies, τα μελομακάρονα με καρύδι και σιρόπι σφενδάμου, το στρούντελ με μήλο και μπαχαρικά, και η babka με κολοκύθα, καραμέλα, πεκάν και σοκολάτα αμυγδάλου. Ετοιμάζουν και βασιλόπιτες με μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και επικάλυψη σοκολάτας.

To Avit (Μαραγκού 19, Γλυφάδα, Τ/210-89.49.381) που συνεργάζεται εδώ και λίγο καιρό με την vegan baker, Little Darling, σερβίρει vegan μελομακάρονα, χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη τα οποία παρασκευάζονται από αλεύρι φαγόπυρου και σιρόπι σφενδάμου.

Οι Vegan Fairies (Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία, Τ/210-62.06.916), δηλαδή η Αλεξάνδρα και η Πέννυ, ξεκίνησαν δημιουργώντας ένα blog με vegan/raw συνταγές. Τα πλούσια cheescake τους βρέθηκαν να φιλοξενούνται σιγά σιγά στους πάγκους διαφόρων καφέ της Αθήνας και πλέον οι δύο φίλες και συνεργάτιδες διατηρούν τον δικό τους χώρο στη Νέα Ερυθραία. Ανάμεσα στις γλυκές παρασκευές που προσφέρουν αυτές τις μέρες βρίσκονται και τα ωμοφαγικά μελομακάρονα με καρύδι, βρώμη, λιναρόσπορο, αλεύρι ρυζιού, πορτοκάλι, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και σιρόπι αγαύης.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή