Το κλασικό ψητό μπούτι, ολίγον τι πιο μοντέρνο

Το κλασικό ψητό μπούτι, ολίγον τι πιο μοντέρνο

Το κλασικό ψητό των Χριστουγέννων είναι ένα ζουμερό χοιρινό με μυρωδάτη πάστα και την πιο κριτσανιστή πέτσα που έχετε δοκιμάσει. Άλλες 99 συνταγές, στον Χριστουγεννιάτικο Γαστρονόμο, που κυκλοφορεί την Κυριακή 11/12 με την Καθημερινή

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψητό χοιρινό μπούτι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπάμε σε διάφορα σημεία το χοιρινό, αλλά μόνο στο κρέας και όχι στην πέτσα.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μυρωδάτη πάστα και την τρυπώνουμε με τα δάχτυλά μας στα σημεία που τρυπήσαμε.
  4. Χαράσσουμε την πέτσα του χοιρινού σε λεπτές παράλληλες γραμμές (αν δεν το έχουμε ήδη ζητήσει από τον κρεοπώλη). Φροντίζουμε το μαχαίρι να κόψει την πέτσα λίγο πριν φτάσουμε στο ψαχνό.
  5. Τρίβουμε καλά όλο το μπούτι με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και έπειτα με το θαλασσινό αλάτι. Επιμένουμε στις χαρακιές, όχι μόνο για τη νοστιμιά, αλλά γιατί έτσι απομακρύνουμε λίγο περισσότερο την υγρασία και η πέτσα, όταν ψηθεί, θα γίνει πιο τραγανή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή