Κρατάω ένα ρόδι στο χέρι, να το σπάσω στην αυγή του νέου χρόνου και να ευχηθώ. Να είμαστε καλά λοιπόν, για να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να ανακαλύπτουμε μαζί τους θησαυρούς των βαρελιών του κόσμου και να πίνουμε εις υγείαν των φίλων, αλλά και των εχθρών.
Η γεύση της Πρωτοχρονιάς είναι γλυκιά
Αφού τελειώσουμε με τα χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα, έρχεται επιβλητική, μυστηριώδης και ολίγον παγανιστική η βασιλόπιτα. Ως αφράτη, ζαχαρένια Σταχτοπούτα, θα κάνει την εμφάνισή της μόλις το ρολόι χτυπήσει 12, προκαλώντας σε μια γευστική ρουλέτα, συνοδεία τσουγκρισμάτων και ευχών. Με απασχολεί ιδιαίτερα το περιεχόμενο των ποτηριών που θα τσουγκρίσουμε με τη βασιλόπιτα. Γιατί; Γιατί θέλω με κάθε τρόπο να αποφύγουμε το άνοιγμα μιας ξηρής εκλεκτής σαμπάνιας, που είναι –πιστέψτε με– το πιο ακατάλληλο ποτό για τη συγκεκριμένη γεύση. Αυτές οι σαμπάνιες είναι προτιμότερο να πίνονται ως απεριτίφ πριν από το δείπνο ή συνοδεύοντας φαγητό.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο