Διαδικασία
Βάση
- Για τη βάση του cheesecake, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε τη βάση του cheesecake, σε μια φόρμα ή γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος διαμέτρου 20-22 εκ., το πιέζουμε με τα χέρια μας σε μια ισόπαχη στρώση και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-11⁄2 ώρα, μέχρι να σφίξει.
Κρέμα
- Για τη κρέμα του cheesecake, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, τις βανιλίνες και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
- Απλώνουμε την κρέμα του cheesecake, πάνω από τη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε το cheesecake με μελομακάρονα.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr