Το Τρίγωνο Πανοράματος (ή Τρίγωνο Θεσσαλονίκης) είναι κλασικό σιροπιαστό γλυκό που πρωτοδημιουργήθηκε το 1960 από τον Ελενίδη, ο οποίος όμως ποτέ δεν κατοχύρωσε τη συνταγή. Σήμερα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αυθεντικής γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης, με τη φήμη του να ξεπερνά τα σύνορα της πόλης αλλά και της χώρας με δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ.
Tον Φεβρουάριο του 2022 η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα σεφ Νταϊάν Κοχύλας, σε συνέντευξη στην Guardian μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη την είχε αποκαλέσει «γλυκειά μητέρα» και η συντάκτης του άρθρου, Ελίζ Μόρτον, συμπλήρωσε: «με ένα τρίγωνο Πανοράματος στο χέρι, είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί».
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.