Το «Συνταγολόγιο» του Ιάκωβου Απέργη, που μόλις εκδόθηκε από τις εκδόσεις Καλέντη, δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο με ρετσέτες που έρχεται να στολίσει το ράφι της κουζίνας μας. Είναι ένα βιβλίο κατ’ εξοχήν Ιπποκρατικό. Το εμπνεύστηκε ένας άνθρωπος ταγμένος να μάχεται με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες του για να δίνει λυτρωτική ευχαρίστηση, σαν Θεία Κοινωνία.
Ο μάγειρας-συγγραφέας Ιάκωβος Απέργης έχει τεράστια εμπειρία στις κουζίνες νοσοκομείων και ιδρυμάτων. Στο βιβλίο του δεν υπόσχεται μυστικές συνταγές και μαγικά πιάτα. Ανοίγει έναν δρόμο. Έναν δρόμο νόστιμο που οδηγεί με αξιοπρεπή διατροφή στη χαρά της ζωής. Ο βιωματικός προβληματισμός του ύστερα από πολυετή πειραματική εργασία στην κουζίνα του Τζανείου, μετουσιώθηκε σε γνώση. Αυτή τη γνώση μοιράζεται μαζί μας. Τη γνώση για το πως μπορεί η τροφή σε ένα νοσοκομείο να δίνει χαρά στον ασθενή, χαρά που φέρνει υγεία, υγεία που είναι συστατικό της ζωής, εκ των ων ουκ άνευ!
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο