Ένα «Συνταγολόγιο» για ασθενείς και όχι μόνο

Ένα «Συνταγολόγιο» για ασθενείς και όχι μόνο

Ο Ιάκωβος Απέργης, έχοντας τεράστια εμπειρία στις κουζίνες νοσοκομείων, έγραψε ένα βιβλίο με συνταγές για ασθενείς με δυσκολία στην κατάποση και στη μάσηση, κατάλληλες, ωστόσο, και για όλη την οικογένεια.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Συνταγολόγιο» του Ιάκωβου Απέργη, που μόλις εκδόθηκε από τις εκδόσεις Καλέντη, δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο με ρετσέτες που έρχεται να στολίσει το ράφι της κουζίνας μας. Είναι ένα βιβλίο κατ’ εξοχήν Ιπποκρατικό. Το εμπνεύστηκε ένας άνθρωπος ταγμένος να μάχεται με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες του για να δίνει λυτρωτική ευχαρίστηση, σαν Θεία Κοινωνία.

Ένα «Συνταγολόγιο» για ασθενείς και όχι μόνο-1

Ο μάγειρας-συγγραφέας Ιάκωβος Απέργης έχει τεράστια εμπειρία στις κουζίνες νοσοκομείων και ιδρυμάτων. Στο βιβλίο του δεν υπόσχεται μυστικές συνταγές και μαγικά πιάτα. Ανοίγει έναν δρόμο. Έναν δρόμο νόστιμο που οδηγεί με αξιοπρεπή διατροφή στη χαρά της ζωής. Ο βιωματικός προβληματισμός του ύστερα από πολυετή πειραματική εργασία στην κουζίνα του Τζανείου, μετουσιώθηκε σε γνώση. Αυτή τη γνώση μοιράζεται μαζί μας. Τη γνώση για το πως μπορεί η τροφή σε ένα νοσοκομείο να δίνει χαρά στον ασθενή, χαρά που φέρνει υγεία, υγεία που είναι συστατικό της ζωής, εκ των ων ουκ άνευ!

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή