Με σωστό προγραμματισμό και ακολουθώντας τα στάδια της συνταγής, θα ετοιμάσουμε την ιαπωνική σούπα σχετικά εύκολα. Πρώτα όμως θα κάνουμε μια βόλτα σε έθνικ καταστήματα τροφίμων, για να προμηθευτούμε τις απαραίτητες εξωτικές πρώτες ύλες.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τον ζωμό (dashi)
- 50 γρ. αποξηραμένα φύκια κόμπου (kombu)*
- 120 ml σάλτσα σόγιας
- 30 ml σάκε (ιαπωνικό αλκοολoύχο ποτό με βάση το ρύζι)*
- 15 ml μίριν (ιαπωνικό αλκοολoύχο γλυκό ποτό με βάση το ρύζι)*