Yπάρχουν τροφές που φέρνουν πονοκέφαλο; Τι λένε οι ειδικοί

Yπάρχουν τροφές που φέρνουν πονοκέφαλο; Τι λένε οι ειδικοί

Επηρεάζει η σοκολάτα τον πονοκέφαλο; Πρέπει να αποφεύγουν το παλαιωμένο τυρί όσοι έχουν ημικρανίες; Τελικά, η διατροφή μας έχει σχέση με τις κεφαλαλγίες;

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους αντιμετωπίζουν είτε κεφαλαλγία τάσης (κοινό πονοκέφαλο) είτε ημικρανία. Οι πιο σημαντικοί λόγοι εμφάνισης της πρώτης είναι το άγχος, η κατάθλιψη και τα μυοσκελετικά προβλήματα, ενώ η κυριότερη αιτία της ημικρανίας είναι η κληρονομικότητα.

Όμως υπάρχουν και διάφοροι παράγοντες, αποκαλούμενοι «εκλυτικοί», που μπορεί να επιδεινώνουν το πρόβλημα. Μεταξύ των πιο συχνών περιλαμβάνονται και διάφορες τροφές, όπως εξηγεί ο παθολόγος – διατροφολόγος Γιώργος Πανοτόπουλος. Κατά τον ειδικό, δεν μπορούμε να πούμε ότι οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες οφείλονται στη διατροφή, απλώς ότι κάποιες τροφές μπορεί να κάνουν κάποιους ανθρώπους πιο «επιρρεπείς» στο να πονάει το κεφάλι τους. Η άποψη αυτή βρίσκει σύμφωνο και τον νευρολόγο Μιχάλη Βικελή, αφού στην περίπτωση ορισμένων ανθρώπων που πάσχουν από ημικρανία, αλλά και από άλλα είδη πονοκεφάλων, μπορεί να υπάρχουν τροφές που ναι μεν δεν είναι η αιτία, αλλά μπορεί να πυροδοτήσουν την εμφάνιση μιας κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή