Σταφιδόψωμα με γλυκά μπαχαρικά

Σταφιδόψωμα με γλυκά μπαχαρικά

Για το πρωινό, για το σχολείο, για το γραφείο, για το απόγευμα με τον καφέ, το τσάι ή το αγαπημένο μας ρόφημα. Αφράτα σταφιδόψωμα για όλες τις ώρες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για τα σταφιδόψωμα με γλυκά μπαχαρικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, το βούτυρο, τη μαγιά, το μπράντι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, αλάτι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-8 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 λαμαρίνες του φούρνου.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και σχηματίζουμε τα σταφιδόψωμα (σε σαλίγκαρο, κουλουράκι, μικρό καρβελάκι κ.α.) και μεταφέρουμε στα ταψιά. Καλύπτουμε χαλαρά με πετσέτα για 60 λεπτά για να φουσκώσουν.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μόλις φουσκώσουν τα σταφιδόψωμα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή