Γαρίδες με κάρι και τζίντζερ

Γαρίδες με κάρι και τζίντζερ

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με συγκλονιστικά αρώματα, που προτείνεται ως ορεκτικό, αλλά μπορούμε κάλλιστα να το σερβίρουμε και ως κυρίως πιάτο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κάρι και περιέχει και λίγη κρέμα καρύδας, το αποτέλεσμα δεν είναι σαλτσάτο και οι γαρίδες μοιάζουν σαν ψητές.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γαρίδες με κάρι και τζίντζερ, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ ή τάπερ τη σκόνη τσίλι, το μισό κάρι, το μισό τζίντζερ και τον χυμό από το 1 λεμόνι.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα, το γάλα καρύδας, λίγο αλάτι και 1 κουτ. γλυκού πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, να ανακατευτούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το πολύ για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το πράσινο τσίλι και ανακατεύουμε, προσθέτοντας το υπόλοιπο κάρι, το υπόλοιπο τζίντζερ και λίγο πιπέρι.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κεφάλια με τη μαρινάδα τους, σείουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε και τα σώματα από τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για μόλις 30 δευτερόλεπτα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή