Σιγομαγειρεμένη κρεατόσουπα με οσομπούκο, μοσχαρίσια ελιά και λαχανικά

Σιγομαγειρεμένη κρεατόσουπα με οσομπούκο, μοσχαρίσια ελιά και λαχανικά

Μια κρεατόσουπα πλούσια, χορταστική, ο ορισμός του φαγητού της θαλπωρής

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές λεπτομέρειες όπως η επιλογή των κομματιών κρέατος, το καλό ξάφρισμα και σούρωμα του ζωμού, η προσθήκη καλού κρασιού και κάποια κόλπα στη διαδικασία την κάνουν ένα ανυπέρβλητο πιάτο.

Διαδικασία

Ζωμός

  1. Για να φτιάξουμε την κρεατόσουπα με οσομπούκο, μοσχαρίσια ελιά και λαχανικά ξεκινάμε με τον ζωμό και σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα καλύπτουμε πολύ καλά με νερό (περίπου 2-21⁄2 λίτρα) και βάζουμε να πάρει βράση, σε δυνατή φωτιά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε σχολαστικά για σχεδόν 30 λεπτά, για να γίνει όσο γίνεται διαυγής ο ζωμός.
  3. Προσθέτουμε το ολόκληρο καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, το σκόρδο και το κρασί και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για σχεδόν 3 ώρες, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι τα κρεατικά να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν όλο το κολλαγόνο τους.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.
  5. Βγάζουμε τα κρεατικά σε πιατέλα.
  6. Μόλις κρυώσουν, ψιλοκόβουμε το ψαχνό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή