Bιετναμέζικο κοτόπουλο με νουντλς

Bιετναμέζικο κοτόπουλο με νουντλς

Το pho, η εθνική σούπα του Βιετνάμ, είναι ένα πιάτο πλούσιo, πολύ αρωματικό, γεμάτο γεύση, ασιατικό comfort food με τα όλα του. Εδώ το φτιάχνουμε με κοτόπουλο.

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ασιατική απάντηση στα ευρωπαϊκά βραστά είναι το βιετναμέζικο pho (προφέρεται περίπου σαν αόριστο «φε»), που είναι και το αγαπημένο street food της χώρας. Τα σημεία όπου το μαγειρεύουν και το σερβίρουν είναι κάτι αντίστοιχο με τις πιτσαρίες στον υπόλοιπο πλανήτη – κάθε γειτονιά έχει το δικό της. Το βασικό συστατικό είναι τα βιετναμέζικα νουντλς, τα ρυζομακάρονα δηλαδή, λεπτά, πλακέ και μακρουλά σαν φετουτσίνι, και το κρέας ή το πουλερικό (κοτόπουλο, πάπια ή κρέας).

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 μεγάλο κοτόπουλο, βάρους περίπου 2.500 γρ.
  •  3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  •  2 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
  •  20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, με τη φλούδα του

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή