Οι συνταγές που μαγείρεψε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Ιανουάριο

Οι συνταγές που μαγείρεψε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Ιανουάριο

Τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς η ομάδα του Γαστρονόμου επέλεξε νόστιμες και υγιεινές συνταγές από το ρεπερτόριο των σεφ της. Ποιες, όμως, ήταν οι αγαπημένες του κάθε συντάκτη;

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος μήνας του καινούργιου χρόνου είχε, όπως συνηθίζεται, προσπάθειες για επανεκκίνηση και πιο θρεπτικές επιλογές στο καθημερινό τραπέζι. Ωστόσο δεν έλειψαν και τα μεζεδάκια, τα γλυκά αλλά και τα γρήγορα φαγητά- λύσεις της τελευταίας στιγμής.

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της κάθε συνταγής και την εκτέλεση στο τέλος του άρθρου)

Χοιρινή τηγανιά κρασάτη με πιπεριές και πατάτες

Λένε ότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, αλλά τι να κάνω, έχουμε συγκεντρώσει ένα πλήθος από αναρίθμητες συνταγές για κάθε μέρα και κάθε περίσταση. Αυτή η συνταγή του guest chef σε πολλά μας τεύχη, Άγγελου Μπακόπουλου, τα έχει όλα: είναι απίθανα νόστιμη, γεμάτη αρώματα, κλασική μεν αλλά με αυτό το μικρό αγγιγματάκι που την κάνει μεζεδάκι πρώτης τάξης. Αφτιασίδωτη, κλασική, απολαυστική, από αυτές τις συνταγές που με λίγα υλικά καλοδεμένα μεταξύ τους, δίνουν μεζέ λαχταριστό για κάθε ουρανίσκο. Έχω έτοιμο δηλαδή το κέρασμα για την Τσικνοπέμπτη που πλησιάζει και ξέρω ότι θα την απολαύσουν οι φίλοι που θα μαζευτούν στο τραπέζι εκείνο το βράδυ, όπως την απολαμβάνω και τη χαίρομαι κι εγώ. Βιβή Κωνσταντινίδου

Φασολάδα Καλαβρύτων με βανίλιες Φενεού, λεμόνι και ρίγανη

Δεν λέω, η ντομάτα με το φασόλι τα πάνε τέλεια, αλλά μερικές φορές μια λευκή φασολάδα, ειδικά αν τύχει και υπάρχουν στο σπίτι ωραία φασόλια, όπως οι βανίλιες Φενεού, που προτείνει η Νένα Ισμυρνόγλου, είναι ακόμα καλύτερη. Το ξύσμα λεμονιού και η ρίγανη δίνουν φρεσκάδα και άρωμα, ενώ οι το μπούκοβο (ή ακόμα καλύτερα οι φρέσκιες καυτερές πιπερίτσες) την κάνουν ένα αξέχαστο φαγητό. Γεωργία Παπαστάμου

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή