Δεν περνάνε κι εύκολα οι διαγωνιζόμενοι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον καλύτερο Οινοχόο. Οι γνώσεις κι οι δεξιότητές τους δοκιμάζονται με πολλούς τρόπους: γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από τους εννιά διαγωνιζόμενους, στην τελική φάση, που έλαβε χώρα χτες Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, προκρίθηκαν τρεις. Μετά από έναν νέο γύρω δύσκολων tasks –τυφλή γευσιγνωσία αποσταγμάτων, αναγνώριση κρασιών, σέρβις αφρώδους κρασιού, μετάγγιση ερυθρού, αναγνώριση λαθών σε μια λίστα κ.ά.– αναδείχτηκε ο τελικός νικητής. Κι ήταν γνώριμος.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο